תחושת שריפה בצד ימין מתחת לצלעות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/03/2009 | 23:40 | מאת: מיכל

שלום יש לי מס' שבועות תחושת שריפה בצד ימין באזור חתח הסרעפת/צלעות. בתחילה היה לי קשה לנשןם לשם וזה עבר, עכשיו זה מדי פעם מרגיש שורף ועם משהו נגד חומציות זה עובר (רני). טופלתי בעבר באומפרדקס כי הייתה לי צריבה בחזה וזה עבד, הפסקתי את הכדורכשהרגשתי יותר טוב עברתי דיקור סיני ושיניתי את התזונה שלי. רציתי לשאול לכמה זמן אפשר לקחת אומפרדקס באופן רציף, או רק מתי שצריך? איזה בדיקות היית ממליץ לי לערוך לברר את נושא השריפה לפני הבדיקה הפולשנית (נדמה לי גסרוסקופיה) . האם זה יכול להיות אולקוס כי זה תמיד באותו מקום וזה לא כל הזמן? איזה עוד דברים זה יכול לסמל? האם זה יכול להיות קשור ללבלב? תודה על תשובותייך , וברור שאלך לרופא בקופ"ח לברור אבל בנתיים ללמוד משהו על הסימנים . תודה רבה מיכל

26/03/2009 | 10:37 | מאת: ד"ר אייל גל

המיקום אינו אופייני כל כך למצבי רפלוקס ולכן ייתכן שזו בעיה בקיבה כמו דלקת או כיב מאחר שזה מגיב לטיפול אנטי חומצי. בעיקרון ניתן לקחת אומפרדקס לאורך זמן אך רק לאחר בדיקה אצל מומחה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול