עצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/03/2009 | 11:23 | מאת: מוטי

שלום דר' גל, האם תוכל לפרט בקיצור איזה סוגי מזון יוצרים עצירות מעיים.ומה כדאי לאכול ע"מ למנוע. פירות יבשים וסוגי אגוז טובים לזה?? תודה מראש מוטי

19/03/2009 | 13:07 | מאת: ד"ר אייל גל

המזונות הגורמים לעצירות הם בעיקר אלו הנספגים בשלמות ללא סיבים הנותרים במעי הגס. מדובר בקמח לבן, אורז לבן וכן פירות מסויימים כגון בננות, רימונים וכו'. חשוב מאד לאכול לחם ודגנים רק מקמח מלא. דגנים מלאים הם, אורז מלא, קינואה, בורגול, כוסמת , דוחן ושיבולת שועל. אפשר להשיג אותם מדגני בוקר מסוג ברנפלקס או ביופלקס וכו', דייסת שיבולת שועל וכן מומלץ על אכילת פירות יבשים וסלט ירקות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול