התקפי כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/03/2009 | 13:15 | מאת: נועה

אני בת 31, בריאה בד"כ. בארבעה חודשים האחרונים אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן. תדירות ההתקפים- פעם בשבוע-שבועיים-שלושה שבועות (ההפרש בין ההתקפים האחרונים היה שלושה שבועות). זמן ההתקף- בין 5 דקות ל-15 דקות. ההתקף האחרון היה הקשה מכולם, כ-35 דקות. ההתקפים לא באים בעקבות אכילת מזון ספציפי או פעילות ספציפית. במהלך ההתקפים אני פשוט מתקפלת במין תנוחה עוברית כדי להקל על המצב, ומאוד קשה לי לעשות דברים אחרים (כמו ללכת). שכיבה פחות מסייעת להקלה. הכאבים מתרכזים מסביב לאזור הטבור. כמו שהתקפים באים - ככה הם הולכים, בפתאומיות. ברקע - יש לי ריפלוקס, ואני נוטלת באופן קבוע לוסק. עשיתי גסטרוסקופיה, קולונסקופיה ו-CT בטן - הכל תקין לחלוטין (למעט הריפלוקס). הרופא חשד שמדובר בחסימת מעיים רגעית או באבנים בכיס מרה, אולם הבדיקות שללו זאת. כעת, הוא מציע לפרוסקופיה, ואני קצת חוששת ללכת למהלך כזה. אשמח לשמוע דעה נוספת לגבי הסיבה להתקפים, בדיקות נוספות שאפשר לעשות כדי לגלות מה גורם למצב, וכן טיפול אפשרי. תודה.

19/03/2009 | 08:40 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ניתן לתת חוות דעת במקרה כזה ללא בדיקה של כל הנתונים, מציע שתיגשי לרופא נוסף כדי לקבל חוות דעת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול