פרטי ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/03/2009 | 14:43 | מאת: ClickRisk

בן 29, בריא לחלוטין, סובל מזה כשנה מצרבות כמעט יום יומיות (לא נוטל תרופות למניעת צרבת), נמצא שלילי להליקובקטר פילורי ע"י בדיקת דם + בדיקת נשיפה. (למרות שהמאמרים לא מראים קשר בין צרבת להליקובקטר) מאמרים ודיעות כאלה ואחרות טוענים כי צרבת כמעט יום יומית במשך למעלה משנה, מהווה סיכון להתפתחות סרטן בקיבה, בשל התכנות שינוי הרירית. אחד הרופאים לא מוכן לשלוח לבדיקת גסטרוסקופיה, מכיוון שהוא טוען שהנ"ל לא בקבוצת סיכון. 1. הבנתי שלא מדובר בשחור ולבן, ויש דיעות לכאן ולכאן, היכן ניתן למצוא רפוא משפחה שישלח ישירות לגסטרוספקופיה, הוא רופא משפחה שלפחות יהיה מוכן לשלוח לרופא מומחה, ורופא מומחה שישלח לגסטרוסקופיה ? 2. האם ניתן לבצע את הבדיקה הנ"ל באופן פרטי, או שגם כאן עלולים להתקל במכשולים ? (במידה ואפשר, אשמח לדעת היכן ומה בערך המחיר) תודה !

14/03/2009 | 21:51 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט מקובל לבצע גסטרוסקופיה לפחות באופן חד פעמי בחולים הסובלים מצרבת ממושכת. בקש הפנייה לגסטרואנטרולוג כדי שימליץ לך על הבדיקה וכן ניתן לפנות דרך הביטוחים השונים לבדיקה פרטית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול