גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/03/2009 | 23:50 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני בת 35 לפני כארבעה חודשים עשיתי קולונסקופיה בגלל שלשולים שלושה חודשים ויצא תקין כולל ביופסיה בסוף המעי הדק הגסטרו החליט לעשות לי גסטרוסקופיה בגלל פריטין 13 המוגלובין 11.7 אני ביקשתי לחכות עם זה לאחר שכנועים הוא הסכים אמר בואי נעשה בדיקות דם עוד שלושה חודשים אם הכל יהייה בסדר אז נוותר השלשולים כבר עברו הגעתי אליו עם תוצאות בדיקת הדם שהם פריטין 19 המוגלובין 11.9 IRON 100 TRANSFERRIN 262 למרות תוצאות הנ"ל החליט לבצע את הבדיקה אני ממש לא רוצה בדיקות דם לצילאק גם שלילי אשמח לדעתך בנושא??? תודה

14/03/2009 | 21:03 | מאת: ד"ר אייל גל

בכל בירור אנמיה מחסר ברזל מקובל לבצע גם גסטרוסקופיה אם הקולונוסקופיה תקינה. כמובן שהחולה לא מחוייב לבצע את הבדיקה אם איננו רוצה לאחר שהוסברו לו מטרת הבדיקה והסיכונים הכרוכים בה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול