לבלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/03/2009 | 22:42 | מאת: ת.ל

גיל 52 כאבים ברום הבטן בבדיקת CT תהליך תופס מקום ביופסיה . בתאריך 9.3.09 עם מכשיר רדיאלי ראש הלבלב והגוף נראים תקינים צינור הפנקריאס נראה מורחב באיזור גוף הלבלב עד2.8 ממ צינור המרה ככל הניתןנראה תקין. באיזור האונצינייט נראה תהליך בגודל 41 ממ הסמוך וחודר לדופן המעי בנוסף נראו מס קשריות לימפה בסמוך לראש הלבלב בגודל עד 18 ממ ולא נראו קשריות באיזור מוצא הציליאק . הפורטה ועורק הכבד נראו תקינים . בבדיקה עם מכשיר ליניארי הממצא נראה בלתי סדיר נמדד בגודל 45 ובסתכלות ישירה נראה חודר את דופן המעי נעשו ביפסיות רגילות מהממצא במעי . אבקש הסבר נוסף ומה ניתן לעשות

14/03/2009 | 21:01 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שגוש מסוג זה יצטרך להיות מוצא ע"י ניתוח מכיוון שהוא חשוד מאד לגידול ממאיר בשלב שעדיין ניתן לנתחו. חשוב לדון עם הרופא המטפל בתוןצאות הבדיקות ולא להסתמך על הפורום במקרה כזה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול