כאבים לא פוסקים- קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/03/2009 | 10:31 | מאת: שרונה

שלום, אצל אימי אובחן לפני כחצי שנה קוליטיס ודיבירטיקולרים במעי הגס. עד היום כבר חצי שנה אחרי האבחון, היא סובלת מכאבים חזקים מאד בצד שמאל של הבטן , עצירויות (ולא שילשולים), יש ימים שהכאב חזק מדי שגורם לבחילות ובימים מסויימים אפילו להקאות. היציאות שלה אינן סדירות ואחרי יציאה לרב הכאב מתחזק והופך בלתי נסבל. יש ימים שהיא לא מסוגלת לאכול כלום ,היא כבר רזתה קרוב ל15 קילו (המזל שהיא הייתה שמנה לפני אז היה מה להוריד, עכשיו זה כבר מתחיל להיות מפחיד).רופא הגסטרו טוען שככה זה ואין מה לעשות , נותן לה סוגים שונים של כדורים להרגעה וכדורים שעוזרים ליציאות , כשבעצם שום דבר לא ממש עוזר.אולי מרגיע טיפה אבל לא פותר את הבעיה. האם יתכן שמהיום ועד סוף חייה (היא בת 61) זו דרך החיים , היא תהיה חייבת לסבול מכל התופעות הללו , האם אין דרך להרגיע את הכאב הנורא ולטפל בעצירות ? האם לא יתכן שיש שם בעיה חמורה יותר שאף רופא לא מעלה על דעתו לבדוק לעומק שוב? אשמח לקבל את עזרתכם, היא כבר ממש חסרת אונים ועייפה פיזית מהכאב הנורא הזה. תודה מראש

14/03/2009 | 20:45 | מאת: ד"ר אייל גל

קוליטיס לא אמורה לגרום לכאבים כאלו בעיקר אם אין שלשול או דימום. ייתכן שמדובר בדלקת של הדיברטיקולים ואז הטיפול הוא באנטיביוטיקה ואם זה לא עוזר קיימת אפשרות לנתח את החלק החולה. ד"ר גל

24/03/2009 | 13:19 | מאת: שי

היי אבא זה שי מה נישמע

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול