צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/03/2009 | 16:55 | מאת: יפעת

שלום, לפני כ-3 חודשים עשיתי בדיקות דם+קולונוסקופיה/אנדוסקופיה לגילוי צליאק בעיקבות כאבי בטן ושילשולים והתוצאות יצאו שליליות. אני כבר כמעט שנה בדיאטת נטולת גלוטן ורק לאחר בדיקות הדם והביופסיות, גיליתי שעל מנת שהתוצאות ייצאו אמינות, עדיף לא להיות בדיאטה זו. מספר שאלות: 1. מה עושים עכשיו? האם עליי להתחיל לאכול גלוטן באופן קבוע למשך כמה חודשים ולאחר מכן לעבור שוב את הבדיקה הנוראית שעברתי? 2. האם יש דרך נוספת לגילוי הצליאק מלבד הקולונו'/אנדו' בצורה אמינה? האם בדיקת קפסולת-מצלמה יכולה להעיד על צליאק בצורה אמינה? 3. מהי כמות הגלוטן שעליי לאכול בכדי שהבדיקות ייצאו אמינות? האם כל יום? האם פעם בשבוע זה מספיק? תודה.

12/03/2009 | 17:40 | מאת: ד"ר אייל גל

הייתי ממליץ לחזור לדיאטה רגילה במשך 2-3 חודשים,לאכול לפחות פרוסת לחם ליום ולחזור על בדיקות הדם בלבד. אם הבדיקות שליליות הסבירות לצליאק נמוכה מאד ולדעתי אין טעם לחזור על גסטרוסקופיה. בדיקת הקפסולה יכולה לאבחן צליאק בשלבים מתקדמים אך לא בשלבים התחלתיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול