חסימה קיבתית ומעבר קלוש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/03/2009 | 09:33 | מאת: אירית

שלום רב, אבא בן 90 מאושפז עקב הרנייה, פיתול כנראה של הקיבהשגורם חסימה ומעבר קלוש(נצפה בצילום, החומר הניגודינתן תמונה שכזאת.)אבא מנוקז על ידי זונדה ומוזן ורידית.אבקש לשמוע הברקה אם יש, מנסים להימנע מניתוח בטן מפאת גילו של אבא.איך ניתן לגרום לקיבה "לזוז" ואולי לשחרר את החסימה שנוצרה, נא עזרתך תודה אירית

09/03/2009 | 18:19 | מאת: ד"ר אייל גל

המצב קרוי וולוולוס של הקיבה או סיבוב של הקיבה על צירה. מעבר לניתוח של הקיבה קיימת אופציה של הכנסת PEG (צינור המוכנס מדופן הבטן לקיבה בצורה אנדוסקופית) כדי לקבע את הקיבה לדופן הבטן ולמנוע את הסיבוב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול