בקע בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/03/2009 | 20:49 | מאת: ישראלית

שלום, אני בת 57 וסובלת מהרגשת "עצם תקוע" בוושט זה מס' שבועות. אין צרבת, אך נפיחות וכאבי בטן. בבדיקה ידנית ללא צילום או אולטראסאונד אובחנתי כסובלת מבקע בקיבה. ניתן מרשם ל"אומפרדקס", והוראה לאכול בכמויות קטנות.לפני שנה בוצעה גסטרוסקופיה, הכל נמצא תקין. טופלטי בעבר בחיידק בקיבה, המחלה עברה. מהי למעשה האבחנה? האם נדרשת בדיקה כלשהי? אנא הפנו אותי למידע נוסף! תודה רבה!!

09/03/2009 | 16:39 | מאת: ד"ר אייל גל

קשה להניח שאת סובלת מבקע סרעפתי אם לא נמצא בקע כזה בגסטרוסקופיה. מחלת רפלוקס יכולה לתת סימנים כאלו וניתו לנסות טיפול נגד חומציות כפי שקיבלת אך אם אין שיפור היה רצוי לבצע לפחות צילום ושט או לחזור על גסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול