קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/03/2009 | 21:39 | מאת: אפרים

שלוםץ אני בן 73. לפני שנה גילו אצלי Colitis ב צורה קלהץ בדרך כלל אני מרגיש .טוב. אני מטופל בזמן התרף בRafasa.זמן התקף. אחרי יציאות אני מרגיש חלש.יש לי כאבים בבטן עליונה.מתחת לכיבה,כמו כן כפות ידים נרדומות. אחרי כשעה הכל חולף. האם זו תופעה רגילה במחלה זו? כמו כן האם יש צורך לשמור על דיאטה ואם כן איזו? תודה על תשובה אפרים

07/03/2009 | 23:52 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית כדאי לקבל טיפול לא רק בזמן התקף אלא גם בין ההתקפים כדי למנוע התלקחויות. עד כמה שידוע אין חשיבות מיוחדת לתזונה במחלה. לגבי התלונות של כאבי בטן וחולשה לאחר יציאה זה יכול להיות כחלק מרגישות מוגברת של המעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול