המוגלובין (H.B.? נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/02/2009 | 16:32 | מאת: גדעון

שלום רב, בשנים האחרונות סבלתי מבעיה שחוזרת מידי כמה חודשים והיא יציאות קשות עם דמום. בדיקת דם סמוי היתה תמיד שלילית. בשנה וחצי האחרונות אני סובל מירידת המוגלובין,לפני שנה וחצי היה 13.8 לפני שנה 12.3 וכיום 11.4 עברתי השבוע בדיקת קולונסקופיה ויצא תקין. הרופא ששלח אותי לבדיקה זו אמר שאם הקולונסקופיה תקינה יש לעבור גסטרוסקופיה. שאלתי- האם הגסטרוסקופיה נחוצה? מה ניתן לעשות עם ירידת ההמוגלובין. תודה.

04/03/2009 | 08:52 | מאת: ד"ר אייל גל

אם אתה סובל מחסר ברזל שאינו מוסבר ע"י בדיקת הקולונוסקופיה מומלץ לבצע גם בדיקת גסטרוסקופיה כדי לזהות דימומים או הפרעות ספיגה במערכת העיכול העליונה. לגבי ירידת ההמוגלובין חשוב לאתר את סיבתה ולטפל בכך ומעבר לכך ניתן לקחת כדורי ברזל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול