פראמין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/02/2009 | 10:43 | מאת: לני

ד.נ. נראה לי ששאלתי בנדון נעלמה, ולכן אחזור עליה. אם, כפי שהסברת בדבריך מ-19.2, אין צורך ליטול פראמין לפני הקולונוסקופיה (בנוסף לפראמין שנוטלים לפני שתיית המרוקן), איך ניתן להימנע מבחילה/הקאה העלולה, לפי הסברך, להתרחש כתוצאה מזריקת הטשטוש הניתנת בקולונוסקופיה? תודה ושבת שלום. לני

28/02/2009 | 23:24 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שתהיה בחילה כתוצאה מהטשטוש אך לא ניתן להקיא אם נמצאים בצום. ד"ר גל

01/03/2009 | 08:25 | מאת: לני

ד"ר גל הנכבד, עבורי בחילה היא גרועה יותר - ובוודאי לא פחות - מהקאה, ושאלתי התייחסה, בהתאם, גם לבחילה, ולא רק להקאה. ביקשתי - ואני עדיין מבקש מאוד - לעשות מה שנדרש כדי להימנע מבחילה, מאחר שלדבריך תיתכן כזו עקב זריקת הטשטוש. אם כן, מה ניתן לעשות בעניין זה? האם נטילת כדור פראמין (בנוסף ל-2-1 הכדורים הניטלים לפני שתיית המרוקן) זמן קצר לפני הקולונוסקופיה תמנע אותה? אם כן, כמה זמן (שעה? שעתיים?) לפני הקולונוסקופיה יש ליטול אותו? שוב תודה. לני

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול