גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/02/2009 | 01:28 | מאת: רינת

שלום רב בת 51 עברתי גסטרוסקופיה בעקבות כאבי בטן במקביל לטיפול במיקרופירין- ממצאי הבדיקה: ושט ומעבר קיבה בגובה 40 ס"מ עם לשונית אחת של רירית אדומה העולה כ-1 ס"מ מעל המעבר, ביופסיות. קיבה והיפוך-ארוזיה נודולרית באנטרום, ביופסיות. בצל התרסריון וחלק שני-תקין. מסקנות: חשד לושט ע"ש בארט סגמנט קצר, גסטרופיה קלה באנטרום. suspected barre'tts esophagus short-segment C0m1-prague classification antral gastropathy with nodular erosion-hp? aspirin-? מה פירוש המימצאים הללו? בתודה.

28/02/2009 | 22:51 | מאת: ד"ר אייל גל

דלקת ופצעים שטחיים בקיבה יכולים להגרם ע"י אספירין. בארט הוא שם לרירית הנמצאת בקצה הושט המשנה את צורתה לצורה הדומה לרירית המעי הדק, מצב זה הוא טרום סרטני ודורש טיפול תרופתי ומעקב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול