רפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/02/2009 | 15:55 | מאת: אתי

אני אובחנתי לפני כמה שנים לאחר גסטרוסקופיה שיש לי רפלוקס קבלתי טיפול ונהיה שקט , בתקופה אחרונה שוב יתחיל אבל בעצמה הרבה יותר חזקה מלפני כמה שניים זה מתבטה בשיעולים חוץ מהצרבת היא הכי פחות מציקה לי יש קת כאבים מדי פעם בושט ואי נוחות , מה שמפריעה לי זה השיעולים בעיקר אחרי האוכל תחושה של חנק בגרון החומציות עולה לאף אם תחושת שרפה כל הזמן חושבים שאני מקוררת , אני מקבלת לנטון 30 מ,ג פעמיים ביום וכן מודל גם פעמיים ביום הייתה קצת הטבה ושוב הכל חזר לפעמים כשאני משתעלת אני ממש נחנקת ולא יכולה לדבר אני לא יודעת מה לעשות אני מבקשת עצה כדי לדעת לאן לפנות. סליחה על השאלה הארוכה, תודה אתי

28/02/2009 | 21:44 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול התרופתי אמור לעזור וכן חשוב להקפיד להמנע ממזון מטוגן, חריף, קפה, אלכוהול ועישון. חשוב גם להמנע מלאכול מספר שעות לפני השינה ולשכב גבוה במיטה. במידה והטיפול התרופתי לא עוזר קיימת גם אופציה ניתוחית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול