בהנחה שזו לא בעיה לבבית...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/02/2009 | 13:17 | מאת: דודי

בתודה מראש... אני נתקף חולשה אם אני עושה פעילות ספורטיבית מיד לאחר האוכל. (אפילו מתונה מאוד, כגון זריקה לסל. קורה גם אם הולך למכון כושר או פעילות כבדה יותר). החולשה מזכירה היפוגליקמיה בתסמינים, אולם אני בן 26 ובשביל היפוגליקמיה בגילי הבנתי שאני צריך צום של כמה ימים... אחרי רבע שעה פעילות פתאום אני חוטף חולשה. יכול להיות שזה בא ממערכת העיכול? אין לי אף חבר שיש לו כזה דבר ולכן זה מטריד אותי, ובגילי לא צריכים להיות התקפי חולשה כאלו... אם אני מחכה שעה וחצי אחרי האוכל אין בעיה אין לי חולשות בכלל גם בפעילות מאומצת מאוד.

28/02/2009 | 20:03 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט יכולה להיות היפוגליקמיה לאחר האוכל גם באנשים צעירים וניתן לבדוק רמות סוכר ואינסולין בדם לאחר האוכל כדי לברר זאת. אפשרות נוספת היא שהדם מופנה למערכת העיכול לאחר האוכל והשרירים אינם מקבלים מספיק אספקת דם בזמן פעילותת גופנית מייד לאחר האכילה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול