קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/02/2009 | 12:35 | מאת: גיל

אני אמור לעבור בדיקת קולונסקופיה השבוע. שאלתי היא לגבי ההכנה- הרופא רשם לי לפי הנחיות המכון חומר מרוקן בשם מרוקן חדש של 3 ליטר שתייה עם אבקה. שאלתי היא האם ניתן להחליפו בסוג של מרוקן אחר מסוג שנקרא פיקו- סאלקס? מה ההנחיות לגבי מרוקן זה? האם יעיל באותה מידה? מתי צריך לקחת אותו אם הבדיקה היא בבוקר? מה החסרונות שלו אם יש?

28/02/2009 | 00:17 | מאת: ד"ר אייל גל

ניתן לקחת פיקוסאלאקס אם אינך סובל ממחלת כליות או אי ספיקת לב. ההמלצה היא שקית מעורבבת בכוס מים כ 24 שעות לפני הבדיקה ושקית נוספת כ 8 שעות לאחריה עם שתיה של 6-8 כוסות מים אחרי כל שקית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול