כאבי בטן ושלשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/02/2009 | 18:41 | מאת: סיון

שלום רב, אני בת 30, בריאה בדרך כלל. בחודש האחרון אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים מדי כמה ימים. לפני כשלושה שבועות היו מספר ימים של כאבי בטן ושלשולים קשים ביותר. מאז לא חזרה עוצמה כזו של כאב או של שלשולים, אבל הבטן מציקה כל הזמן. אני עדיין משלשלת מדיי כמה ימים, וסובלת מכאבים פה ושם (מעבר לתחושת האי נוחות המתמדת). אתמול הבחנתי בגושים לבנים (שומן?) בצואה. האם ישנה אפשרות להתפתחות רגישות ללקטוז, גלוטן או משהו אחר? מה האפשרויות הנוספות? תודה ושבוע טוב!

26/02/2009 | 12:23 | מאת: ד"ר אייל גל

רב השלשולים הנמשכים פחות מחודש הם זיהומיים ולא דורשים בירור מעבר לבדיקות צואה. רגישות ללקטוז מתפתחת באופן זמני כמעט אחרי כל זיהום במערכת העיכול וחולפת תוך מספר שבועות. פני לרופא המטפל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול