בחילות בהריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/02/2009 | 01:00 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בהריון בשבוע 12, בגיל שנה עברתי ניתוח 'יאטאלרניה' בעקבות בקע בסרעפת. מגיל 15 סבלתי במשך כל שנה בחסימות מעיים שנפתרו בזונדה... בגיל 19 עברתי שוב ניתוח בעקבות חסימת מעיים שנוצרה מהדבקויות. כיום אינני סובלת מכך יותר. אבל במהלך ההריון הנוכחי כואב לי כל הזמן מתחת לחזה מן הרגשת אולקוס שמלווה בבחילות וגרפסים. אני לא מצליחה להקיא.(נאמר לי שעשו לי משהו בניתוח שמקשה עלי להקיא.) מספר פעמים לאחר שניסיתי להקיא דיממתי קלות מהגרון (כנראה ממאמץ). כיצד אני יכולה להקל על כל ההרגשות אלו? האם מאלוקס יכול לפתור את הבעייה? אודה לתשובה מהירה.

21/02/2009 | 15:39 | מאת: ד"ר אייל גל

לעתים אחרי ניתוח נגד רפלוקס קיים קושי להוציא אויר מהקיבה וגם להקיא. בחילות בהריון הן כידוע שכיחות מאד. ניתן להשתמש בתכשירים טבעיים נגד בחילות הנמצאים בשוק ובמקרים חמורים ניתן גם לקבל כדורים נגד בחילות מהרופא. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול