HP - טיפול קו ראשון חוזר?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/02/2009 | 20:38 | מאת: שי

קיבלתי טיפול לארדיקציה של HP במינוני אנטיביוטיקה נמוכים בהרבה מהמקובל. האם סביר לדעתך לבצע טיפול קו ראשון חוזר (זהה) במינונים המקובלים, במקום לעבור לטיפול קו שני (ע"מ להמנע מנטילת סוגים רבים של אנטיביוטיקה ללא צורך) ? אשמח אם לא אקבל הפניה לרופא מומחה במקום תשובה - פניתי לרופא מומחה שסירב לתת לי טיפול והפנה אותי לאנדוסקופיה, מה שנראה לי מוגזם ומיותר - אני מעדיף את הסיכונים שבנטילה מיותרת של אנטיביוטיקה על פני הסיכונים של הליך פולשני כאנדוסקופיה.. ולכן אשמח לקבל דעה נוספת לגבי טיפול קו ראשון חוזר. תודה

07/02/2009 | 20:14 | מאת: ד"ר אייל גל

שווה לנסות טיפול קו ראשון במינונים המקובלים אם כי סיכויי ההצלחה יהיו נמוכים מהרגיל בגלל התפתחות עמידות. ד"ר גל

07/02/2009 | 22:45 | מאת: שי

סוף סוף תשובה ברורה אחרי שניסיתי כמה פורומים ורופאים שרק הוסיפו בילבול ! תודה תודה !!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול