קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/02/2009 | 21:47 | מאת: ימית

יש לי מחלת כליות ואני גם צריכה לעבור קולונסקופיה האם יש תרופה חלופית משלשלת מומלצת לחולי כליה ? אני גם מפחדת מההרדמה מה הסיכון בחומר ההרדמה אנ מוכנה לסבול קצת כאבים, השאלה אם זה אפשרי לעבור את הטיפול בלי הרדמה ? והכי חשוב איך בדיוק מחטאים את הכלים בין נבדקים יש איזה חומר שמשמש לחיטוי ונקרא אתילן משהו ואומרים שהוא מסרטן אז איך אני יכולה להיות בטוחה שלא שיירים מחיידקים \ גידול של מישהו אחר שהיה על המכשיר לא יוכנס אלי ?

07/02/2009 | 19:50 | מאת: ד"ר אייל גל

החומר מרוקן חדש (פוליאתילן גליקול) הוא בטוח לשימוש בחולי כליות. לגבי הטשטוש שניתן במהלך הבדיקה יש לו סיכונים קטנים מאד בעיקר באנשים צעירים ולרב קשה לעבור את הבדיקה ללא טשטוש. אין חשש להעברת זיהומים בין חולים מכיוון שהמכשירים מנוקים בקפדנות בין חולה וחולה וקיים פיקוח של בית החולים ומשרד הבריאות על תהליך הניקוי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול