חולה קרוהן עם crp גבוה פי 20 מהמותר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/02/2009 | 23:03 | מאת: אורן

ד"ר גל היקר שלום , אני בן 22 חולה קרוהן 7 שנים ,בשנה הראשונה טופלתי בפרידניזון,חמש שנים ברמיקייד ושנה כעת בהומירה 40 מ"ג כל שבועיים אני בטיפול אצל ד"ר פרייזר ,אני נורא חולה,תשוש,עם חום 39.2,צמרמורות ,חוסר תיאבון עשיתי בדיקת דם crp=7.8 המותר מקסימלי 0.5 ,פי 16 גבוהה ,שקיעת דם 76 כאשר קיבלתי טיפול רמיקייד ,היה המקסימום סיארפי 3.3, עברתי להומירה והמדדים עולים ועולים,אני ממשיך לקבל הומירה,וכל הזמן נפילות חום,ירידה במשקל ,חוסר תיאבון וחום . נאמר לי להמשיך בהומירה,השאלה מה זה עוזר לי , שאלות: האם עלי לעבור לטיפול אחר או להוסיף טיפול נוסף להומירה? מדוע ה סי אר פי שלי נוראה גובה ובכל בדיקת דם עולה ועולה ? אני נורא בדיכאון מזה ומפוחד ,אנא ממך עזור לי ,אני בצרה צרורה ואין מזור מרופא שלי ,אולי אתה בטוב לבך תעזורי לי ללא לומר לי פנה לרופא המטפל שלך . פניתי,אמרתי,ללא שום תועלת ,אז נכבדי אנא ממך עזור לי אולי כדאי לי לחזור לרמיקייד? טלפון שלי 0544598541

07/02/2009 | 19:04 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן ש CRP הוא מדד לדלקת אך צריך לקחת אותו בזהירות הראויה בעיקר אם הוא לא מתאים למצב הקליני. מכיוון שאתה מציין שאתה סובל גם מחום, צמרמורת וחוסר תאבון צריך לחפש גם סימנים לזיהום בגוף (למשל CT על מנת לשלול אבסס) ולשקול טיפול אנטיביוטי במידת הצורך. במידה ואין עדות לזיהום הרי ברור שהומירה לבד אינה עוזרת לך ויש החמרה במחלה ואז צריך לשקול לחזור לרמיקייד, להוסיף סטרואידים או לעבור לטיפול אחר בכלל. אתה מטופל אצל רופא מצויין ואני בטוח שהוא מביא את כל השיקולים בחשבון ואם המצב ממשיך להחמיר עליך לפנות אליו שוב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול