טפילי מעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2009 | 19:10 | מאת: גליה

חזרתי מהודו לפני שבועיים ומבדיקת צואה התברר שיש לי אמבה מסוג אנטמואבה קולי וחיידק קמפילובקטר. קיבלתי מרשמים ל-2 סוגי אנטיביוטיקה: מטרוג'יל לאמבה ורוקסו לקמפילובקטר. קראתי שחיידק הקמפילובקטר אמור לעבור ללא טיפול אנטיביוטי. (כרגע אין לי כבר את התסמינים של שלשולים קשים וכו'. זה היה ועבר). האם חובה לקחת אנטיביוטיקה? בכלל, אני חוששת מלקחת אנטיביוטיקה בכזו כמות, בעיקר לאור העובדה שכבר לקחתי השנה פעמיים סוגים שונים לחיסול זיהומים במעיים. האם תוכלו להמליץ על דרך אחרת של טיפול? ושאלה נוספת- האם ככל שאני מחכה עם זה עלול להיגרם נזק בלתי הפיך מטפילים אלו?

07/02/2009 | 12:25 | מאת: ד"ר אייל גל

אם אינך משלשל אז אין חובה לקחת אנטיביוטיקה לקמפילובקטר. מומלץ להשתמש גם בתכשירים פרוביוטיים בגלל ריבוי הזיהומים והטיפולים האנטיביוטיים שעברת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול