מעי רגיז?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/02/2009 | 08:35 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 31. לפני כשלושה שבועות, סבלתי משלשולים רבים (כנראה וירוס), שנפסקו לאחר כיום. ואולם מאז, אני סובלת מאי נעימות רבה בבטן. לאחר השלשולים היו לי מספר ימים של עצירות ולאחר מכן "בלאגן" בבטן, יציאות מכל מיני סוגים, לעיתים שלשול, לעיתים צואה רכה שאינה שלשול , לעיתים רגילה ולעיתים צואה שנראית כעצירות. בנוסף אני סובלת מידי פעם מתחושת שיש לי משהו בגרון (בעיקר אחרי האוכל), כשאני בולעת, מלאות ,שיהוקים גזים וכאבים בחזה. אציין, כי עוד קודם לכן סבלתי מגזים ומידי פעם היו שלשולים, צואה תקינה לתקופה, עצירות וכו'. הרופאה נתנה לי אנציפלמד שעוזר לי לגזים. בדיקות דם שעשיתי היו תקינות (לבד מ b12 שהיה 190 וcrp שהיה 1.6 ואולם יש לי דלקת עור כרונית וייתכן שזה מזה). הרופאה חושבת שזה מעי רגיז, אך אמרה שאם ימשיך תפנה אותי לרופא גסרו. אני רוצה לציין, שמאז ומתמיד הייתי משלשלת בתקופות של מחזור או לפני מבחנים. אני גם לא יכולה לומר שמבחינת היציאות הן תמיד היו סדירות ותקינות פשוט, פשוט לאחרונה התחלתי לשים לב לדברים בגלל כאב שהיה לי בצד ימין באזור המשפעה. (הנושא נבדק ע"י אורולוג וגיניקולוג ונשללה בעיה. בכל מקרה הכאב חלף לאחרונה או מופיע בתידרות נמוכה) אני קצת מודאגת ומקווה שלא בצדק. מה דעתך? תודה.

04/02/2009 | 22:34 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט נשמע שמדובר במעי רגיש הנוטה להחמיר אחרי מחלות מעי זיהומיות. חסר B12 ו CRP מוגבר מחשידים גם לדלקת מעי כגון קרוהן ולכן מומלץ גם בירור של גסטרואנטרולוג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול