בדיקות!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/02/2009 | 01:48 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אני בת 29 בריאה בדר"כ, רופא משפחה שלח אותי לבדיקות דם ולהלן מספר תוצאות חריגות (לציין שפעמיים ערכתי תוצאות דם): 1. fe iron נמוך 55 (180-60). 2. Ferritin נמוך 14 (20-167). 3. חוסר בויטמין d 4. ALT גבוה מהנורמה = 35 (0- 31) רופא המשפחה שלח אותי לגסטרונולוג, כמו כן ביקש לערוך אולטראסאונד לכבד וציין כי תפקודי הכבד לא טובים וכי קיים חוסר בברזל . אשמח לקבל אינפורמציה נוספת לממצאים הר"מ והאם הדבר מרמז על בעיה בכבד עצמו המצריך בדיקות. תודה מראש דנה

04/02/2009 | 22:33 | מאת: ד"ר אייל גל

חסר ברזל היא תופעה נפוצה בנשים צעירות בגיל הפריון בעיקר אם יש מחזורים כבדים, הריונות לאחרונה או תזונה לא מספקת. לגבי ההפרעה באנזימי הכבד זה דורש בירור לרב מדובר בבעיה של כבד שומני הקשורה להשמנה או לנטיה גנטית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול