כאב חד בבטן התחתונה עם הקרנה למעלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/01/2009 | 21:13 | מאת: יונתן

אני מטופל באומפרדקס עקב ריפלוקס. בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מכאבים חזקים וחדים בבטן התחתונה מעל המפשעה. מדובר בכאבים כרוניים המלוים אותי כמעט בכל שעות היממה למעט הפוגות קלות, ומלווים בכאבים גם במרכז הבטן. בנוסף לכך מערכת העיכול שלי מאוד רגישה וארוחות מלאות הכוללות מוצרים מן החי גורמות לי בקלות לשלשול ומחריפות את כאבי הבטן ולכן אני חי על לחם וירקות. עברתי אנדוסקופיה ואולטרסאוונד בבטן העליונה שנמצאו תקינות למעט בקע סרעפתי קל וגסטריטיס קלה, ללא עדות להליקובקטר. המצב בלתי נסבל. הכאב הכרוני פוגע בתפקוד שלי, והצרה היא שהתור שלי לגסטרואנטרולוג רק בעוד שבועים ואני לא מצליח להקדים אותו. האם התסמינים הנ"ל מעידים אולי על בעיה חמורה שדורשת בדיקה בחדר מיון או שניתן להמתן עד לביקור אצל הגסטרואנטרולוג? מה יכולה להיות הסיבה להחמרה הנ"ל במצבי?

04/02/2009 | 22:30 | מאת: ד"ר אייל גל

מכיוון שהכאבים בבטן התחונה יש לשלול בעיות של המעי הגס וייתכן שיש צורך גם בבדיקת קולונוסקופיה. פנה לרופא המשפחה ואם יש צורך בהפנייה דחופה אז הוא יפנה אותך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול