בעיה מסובכת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/01/2009 | 00:49 | מאת: איילת

מצטערת על האורך בעיה מסובכת. בעיות במערכת העיכול אצלי התחילו לפני שלוש שנים כמעט, שבהתחלה הבטאה בעצירות כרונית (שטופלה בלקסדין לסירוגין, פגלקס, וחוקנים) שאחת מהעצירויות הגיעה למצב של כמעט חסימת מעי שרק נוזל מטהר חזק פתר אותה. לפני כשנתיים אובחן אצלי חיידק הליקובקטר. טופלתי בשליוש הנפוץ ורמות החיידק ירדו, אך עדיין נשאר. הרופא לא המליץ לחזור על השילוש שהחליש אותי לגמרי. עם הזמן הייתה רגיעה בנוגע לכאבים שנבעו מהחיידק (צרבות, שריפות, אי נוחות בבטן העליונה) ובדקתי את העניין הכאבים האחרים- אובחנה אצלי רגישות קלה ללקטוז ומעי רגיז. עשיתי בדיקת גסטרו ובה יצא כי יש לי בקע בסרעפת. בשנתיים האלו למדתי כי יש תקופות טובות יותר ופחות טובות. לקחתי אומפרדקס תקופה שלא עזר כל כך והפסקתי. עברתי יעוץ תזונתי ואני אוכלת בהתאם למצבי. אבל פתאום בחודשיים האחרונים בעוצמות שונות חזרו כאבי הבערה (וברקע אני בתקופת היובש- עצירות- ואם ישנה יציאה היא רכה וקטנה מאוד, מלווה בנפיחות וכאבי בטן עזים), אך הפעם לעומת כאבי הבערה הקודמים, הם לא מתפרצים בעיקר בבוקר, או בבטן העליונה ואו אחרי מזון חומצי, אלא כמעט אחרי כל מזון – חומצי או בסיסי, ולעיתים גם אחרי תה (חליטת עלים). אני לוקחת פרוביוטיק שלתקופה עזרו ועכשיו אני חושבת שכבר הפסיקו לעזור, נתנו לי כדורי פחם לתופעות הגזים שלקחתי תקופה ועכשיו אני מפסיקה קצת (בהמלצת הרופא). בבדיקות הדם האחרונות הממצאים היו בסדר כולם. אני שומרת על תזונה מותאמת ופעילות גופנית ובכל זאת כל כמה זמן יש תקופות רעות, אך הפעם התקופה ארוכה יתר מהרגיל. האם יש לך עצה או כיוון מחשבה? הרופא תוהה אולי במחלהת הקוראן, אך האם זה הגיוני? לא הייתי אמורה לשלשל?

02/02/2009 | 17:50 | מאת: ד"ר אייל גל

התלונות שלך מתאימות יותר לבעיה של מעי רגיש ואולי גם רפלוקס ולא למחלת קרוהן. ייתכן שלרופא שלך יש אינפורמציה שמחשידה לקיום המחלה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול