חשד לקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/01/2009 | 15:41 | מאת: הילה

בברור עקב כאבי בטן עזים, 3 התקפים של 2-3 ימים במשך כחודש, נמצאה בצילום רנטגן עם שתיית בריום: "תמונה אופיינית לקרוהן". בביופסיה שנלקחה מהאיליום הסופי נכתב: "קטעי האיליום הטרמינלי מראים היפרפלזיה של פוליקולים לימפטים" ובביופסיה של "ASCENDING COLON נכתב: קטעי רירית המעי הגס מראים בצקת קלה. בדיקות דם תקינות. שאר הביופסיות תקינות. לאחר הקולונוסקופיה קיבלתי פנטסה בנוסף ללאנטון שאני לוקחת. עדיין כאבי בטן לא רציפים, בחילות וצרבות קשות לעתים. האם הביופסיות מאשרות שמדובר בקרוהן?? מה המשך הטיפול?? אודה מאד על תשובתכם המהירה.

02/02/2009 | 17:47 | מאת: ד"ר אייל גל

לא, הממצאים בביופסיות אינם ספציפיים למחלת קרוהן והם תקינים. במידה ואכן קיים חשד גבוה למחלה והבדיקות שביצעת אינן מאשרות זאת כדאי לפנות לביצוע בדיקת קפסולה אנדוסקופית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול