שלשול שלא נפסק 6 ימים ותוצאות מעבדה לא תקינות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/01/2009 | 12:28 | מאת: איילת

אני בת 30, רווקה, בריאה. זה היום השישי שאני סובלת משלשולים , גזים ותחושה מעיקה בבטן. זה החל מתחושת צמרמורות וחום 15 דקות לאחר אכילת יוגורט בחוץ ( איננני יודעת אם לייחס את זה לזה או לאו). לאחר מכן החלו להופיע כל הלילה שלשולים ובחילות.החום הופיע רק בשני הלילות הראשונים ונעלם. מאז אני משלשת שלשול מימי מאוד, רירי, שנראה יותר כמו קיא בערך פעמיים ביום. יש לי הרבה מאוד גזים שמכאיבים לי בעיקר בחלק העליון של הבטן ולעיים השלשול פשוט " בורח". לאחר שלושה ימים הלכתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לבדיקות. חלק מהתצואות עדין לא התקבלו אבל התוצאות שקיבלתי בנתיים אשר אינן תקינות ( מבדיקות דם ושתן) הן כדלקמן: כימיה בדם: UREA B - מתחת לסקאלה (14 ) ברזל- הרבה הרבה מתחת לסקאלה ( 17) המטולוגיה כללי: ESR- על הסקאלה (30) המטולוגיה ספירת דם: WBC-LEUCOCYTES - מתחת לסקאלה (3.8) RBC - מעל הסקאלה (5.32) MCV -מתחת לסקאלה (74) MCH - מתחת לסקאלה (23.5) MONOCYTES - מעל הסקאלה (14.9) LYMPOCYTES - מתחת לסקאלה (0.90) שתן: KETONE - 15 ERYTHROCYTES - 10 ברצוני לציין כי אייני אוכלת כמעט דבר בימים אלו, לא ישנה טוב וחשה חלושה. בנוסף חזרתי לפני שבועים מאפריקה גאנה. במה מדובר? תודה רבה מראש!

31/01/2009 | 12:48 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שמדובר במחלה זיהומית. כדאי לבצע גם בדיקות צואה במידה והשלשול ממשיך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול