תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/01/2009 | 21:13 | מאת: mrt

6 שנים לאחר סרטן במעי הגס, B1,ללא טיפולים, לאחר מכן במשך השנים כריתת פוליפים (9). בקולונוסקופיה האחרונה נמצא -- בשק הצקום אזור היפרמי עם אפטה במרכזו -- . תוצאות הביופסיה: CECAL BIOPSY-FOCAL ACTIVE COLTITIS. הערה-ביובסיות מהצקום עם דלקת חריפה ממוקם במשתית והיפרפלזיה לימפואידי. מבנה הקרפטות פחות או יותא שמור. הממצאים אינם ספציפיים. - זו לשון התשובה ההיסטופתלוגית. תגובת הרופא בעת מסירת התוצאות: הכל בסדר,אין שום קשר לסרטן שהיה, אין שום צורך בטיפול או בהמשך בירור. לא מבינה את התוצאת הביובסיה! מה אומר התיאור בהערה? אינני מרגישה כאבים או כל דבר אחר. זה התגלה בבדיקת קולונוסקופיה "בהמשך מעקב" לאחר כריתת מעי 40 סמ'של סיגמא.

31/01/2009 | 12:37 | מאת: ד"ר אייל גל

כפי שנכתב מדובר באזור עם דלקת בלתי ספציפית שייתכן שהיא קשורה בהכנה לבדיקה ובכל מקרה אינה רלבנטית למחלת הסרטן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול