ניתוח כריתת כיס מרה בגלל כולנגיטיס בעבר.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/01/2009 | 10:33 | מאת: יעקב

שלום דוקטור,לפני חודשיים אושפזתי בגלל דלקת דרכי מרה -כולנגיטיס עם חום וצהבת תפקודי כבד לא תקינים, כגון: ג'יג'יתי בסביבות 300 ועוד. טופלתי באנטיביוטיקה (טיפול שמרני}. בדיקת ercp לא הצליחה, אך למרות הכל החלמתי ובדיקות הדם כיום תקינות. עכשיו אומרים לי שאני צריך ניתוח לכריתת כיס המרה כדי למנוע חזרת המקרה (יש לי אבנים ,מזה שנים רבות ,בכיס המרה). האם עלי בגילי, 75, להסכים לניתוח למרות שכיום איני סובל מכך?? אודה לתשובתך.

26/01/2009 | 18:37 | מאת: ד"ר אייל גל

כולנגיטיס או דלקת בדרכי המרה היא מחלה מסכנת חיים ומכיוון שכיס המרה שלך עדיין מכיל אבנים הן יכולות לחסום שוב את דרכי המרה ולגרום לדלקת חוזרת. לפיכך קיימת התוויה ברורה לבצע ניתוח כיס מרה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול