קרוהן ורפואה אלטרנטיבית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/01/2009 | 18:31 | מאת: טל

רציתי לשאול האם יש אאיזשהי המלצה לגבי שיטות טיפול טבעיות/ רפואה משלימה לטיפול במחלת הקרוהן. כבר ניסיתי המון סוגים של כדורים (ראפאסל, בודיזון, אימורן..) ללא הועיל.. שאלה נוספת- אני ציכה לקחת אנטיביוטיקה בשם מטרוגיל, אך כל פעם בעת נטילת הכדור אני מקיאה, האם יש אנטיביוטיקה אחרת שאמורה לעזור?

26/01/2009 | 18:35 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני מתמצא ברפואה משלימה. במסגרת הטיפול בחולי קרוהן משלבים לעתים גם טיפול בפרוביוטיקה (חיידקים טובים), נסיונות בעבר עם חומצות שומן אומגה 3 נכשלו. כרגע אנו נמצאים במחקר של תרופה אנטיביוטית בשם ריפאקסימין לחולי קרוהן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול