הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/01/2009 | 10:25 | מאת: לאה

שלום ד"ר, האם תוכל לומר לי מה התועלת מול נזק של בדיקת גסטרוסקופיה עם תרבית להליקובקטר פילורי? אני מבינה שמדובר בבדיקה פולשנית. אבל מה זה אומר... מלבד זה שזה לא נעים. מה הנזקים האפשריים? תודה!

25/01/2009 | 10:28 | מאת: לאה

קח בחשבון שניסיתי שני קוקטיילים שלא עזרו. בפעם הראשונה קיבלתי: מטרוג'יל + מוקסיויט פורטה + אומפרדקס בפעם השניה קיבלתי: קל בטן + מטרוג'יל + אומפרדקס + טבע ציקלין מכמה בדיקות מבחן הנשיפה ניתן לראות שערך החיידק אצלי הולך וגדל. תודה!

26/01/2009 | 18:12 | מאת: ד"ר אייל גל

הסיכונים הם דימום או פציעה במערכת העיכול ובאופן נדיר אפילו נקב במעי הדורש ניתוח. קיימים גם סיכונים לזריקת הטשטוש הכוללים ירידת דופק , נשימה ול"ד. צריך לציין שסיכונים אלו נדירים למדי. ד"ר גל

27/01/2009 | 16:02 | מאת: לאה

נשאלת השאלה עד כמה חשוב להכחיד את ההליקובקטר? האם משתלם לעבור לשם כך בדיקה פולשנית=גסטרוסקופיה? נניח, אם הבעיה הייתה שלך באופן אישי, בתור רופא ומטופל מה היית אתה מחליט??? תודה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול