שיטת סטרטה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/01/2009 | 21:02 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 27 וסובלת מבקע סרעפתי מולד ורפלוקס. ניסיתי כבר את התרופות לנטון, לוסק וגסטרו, וכיום עברתי(בשל החמרת המצב) לקומטרולוק במינון 40 מ"ג 3 כדורים ביום.(סה"כ 120). העניין הוא שלמרות הטיפול אני מרגישה רוב הזמן כאב בוושט, ומרגישה כאילו שתקוע לי שם משהו, לחץ חזק שם ויש לי גרעפסים רבים במשך היום, ולעיתים גם צרבות, אך זה פחות. בנוסף אני צרודה הרבה ויש לי רצון בלתי נשלט לכחכח בגלל הרפלוקס. הבנתי שכנראה במקרה שלי לא יהיה מנוס מניתו לתיקון בקע ורפלוקס אבל אני חוששת מאוד מאחר שבבדיקת גסטרוסקופיה פשוטה שעשיתי בעבר היה לי סיבוך והיו צריכים להנשים אותי. קראתי ברשת שיש את שיטת סטרטה שבה ניתן ללא ניתוח לחזק את סוגר הושט. האם מוכרת לך השיטה, והאם אתה חושב שהיא יכולה להיות יעילה במצבי? ושאלה נוספת, האם בניתוח לתיקון בקע סערפתי ורפלוקס אני אוכל לבקש שיקטינו לי מעט את נפח הקיבה כדי שלא תהיה השמנה חוזרת והבקע לא יחזור? אני פשוט עליתי הרבה במשקל ובגלל זה הבקע גדל, אבל התחלתי מעכשיו תהליך דיאטה כדי לרזות לקראת הניתוח ובכלל. תודה מראש!

24/01/2009 | 23:32 | מאת: ד"ר אייל גל

בשלב זה כבר לא מבצעים את שיטת סטרטה ולדעתי אין טעם לפנות לטיפול בשיטה זו. כדאי לדבר עם הרופא הכירורג לגבי אפשרות של הצרת קיבה במקביל לטיפול ברפלוקס וזאת במידה שאת עונה לקריטריונים המחייבים ניתוח מסוג זה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול