הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/01/2009 | 20:59 | מאת: לאה

בבדיקת מבחן הנשיפה התגלה שיש לי את החיידק הליקובקטר פילורי. ניתנו לי שני קוקטיילים אך הם לא עזרו. את הקוקטייל הראשון קיבלתי מרופאת משפחה. לאחר מכן קיבלתי הפניה לרופא גאסטרואנטרולוג והוא התלבט בקול רם האם להפנות אותי לבדיקת קולונוסקופיה, ובסוף הוא רק נתן לי קוקטייל. לאחר שהקוקטייל לא עזר, בפגישה ביקשתי ממנו בדיקת קולונוסקופיה. לשאלתי הוא השיב שבדיקת הקולונוסקופיה תהיה רק בשביל לבדוק למה חסר לי ברזל ולא בגלל החיידק ההליקובקטר פילורי. קראתי באינטרנט שקיימת מרפאת הליקובקטר במכון הגסטרו של בילינסון ושם ניתן לבצע תרבית של החיידק ולהתאים טיפול אנטיביוטי לפי רגישות ספציפית שלו. רציתי לדעת אם בבדיקת האנדוסקופיה שתהיה לי גם תילקח לי תרבית החיידק כמו בבלינסון. במכתב הפניה למכון הגאסטרו כתוב: אבחנה: GASTRITIS HELICOBACTER PYLORI ANEMIA - IRON DEFICIENCY הבדיקה הדרושה: COLONOSCOPY IN KUPAH ברצוני לשאול מה עומדים לבדוק לי בבדיקה ומה ניתן לעשות עם הממצאים??? תודה!

24/01/2009 | 22:04 | מאת: ד"ר אייל גל

קולונוסקופיה היא בדיקה של המעי הגס שנועדה לגלות פוליפים וגידולים במעי הגס ואין לה קשר לחיידק הליקובקטר. בדיקת גסטרוסקופיה עם תרבית לא נעשית בקהילה אלא רק במקומות בודדים כמו בבילינסון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול