h pylori

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/01/2009 | 11:47 | מאת: ורד

שלום בחודש האחרון אני סובלת מכאבים בבטן העליונה,צרבות והרגשה כללית ירודה.לאחר שעשיתי בדיקות גיליתי שהתוצאה חיוביתH.Pylori(UBT-C13) 17.14 (positive) אני מבינה שצריך לטפל בזה באמצעות אנטיביוטיקה. שאלתי היא: מתוך מה שאני קוראת יכולים להיווצר סיבוכים מיותרים. 1.האם כדאי לבקש בנוסף בדיקה אצל גסטרו?(כדי לשלול אפשרות של אולכוס) 2.האם הטיפול מרפא לחלוטין את המצב?או שמא זה חוזר ואז הטיפול הטרופתי לא ממש מרפא אלא מונע? תודה על זמנך ורד

24/01/2009 | 21:51 | מאת: ד"ר אייל גל

אם גילך פחות מ 40 אין צורך בביצוע גסטרוסקופיה במידה ואין תופעות כגון ירידת משקל, אנמיה, הפרעה בבליעה או הקאות. הטיפול בהליקובקטר אמור לפתור את הבעיה גם אם קיים כיב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול