הליקובקטר עיקש והחשש מסרטן הקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2009 | 19:00 | מאת: ח.

אני בת 42 וסובלת מהחיידק הליקובקטר פילורי מזה 4 שנים. החלפתי טיפולים שונים עם ארבעה קורסים של אנטיביוטיקות שונות (הקורס המשולש) ואפילו הטיפול האחרון נקרא בפני הרופא "הטיפול המרובע" - שלושה סוגי אנטיביויקה ואומפרדקס. במשך כל השנים הללו עברתי שלוש בדיקות של גסטרוסקופיה ובביופסיה נמצא החיידק וכן ארוזיות ואודם, גסטריטיס והרניה דיאפגרמתית. וכן בדיקות נשיפה ובדיקות דם לחיידק הנ"ל - כולם חיוביים. אני חוששת מזה שעלולה להתפתח המחלה של סרטן הקיבה ואני מאוד בחרדה מכך. כיצד אני יכולה להיות עם היד על הדופק ולדעת שלא יהיה לי סרטן ? האם לעשות כל פעם גסטרוסקופיה ??? כבר עברתי ניתוח בצוואר הרחם עקב נגע סרטני ואני דיי חרדה ולחוצה. לציין שבמשך ארבע השנים הללו אני מטופלת עם לוסק(אומפרדקס) פעמיים ביום קבוע. סובלת קבוע מצרבות, רפלוקס והתקפי כאבי בטן מידי פעם עם שלשולים - לא ברורים ולא קשורים לאוכל שאכלתי או משהו ששתיתי. אבקש את תשובתך או יעוצך לגבי ההמשך - האם שוב לקחת טיפול משולש-מרובע??? בתודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך...

22/01/2009 | 13:40 | מאת: ד"ר אייל גל

אמנם הסיכון לסרטן הקיבה אינו גבוה בארץ אך ידוע כי הליקובקטר מגדיל את הסיכון משמעותית. מציע לך לפנות למרפאת הליקובקטר במכון הגסטרו של בילינסון שם ניתן לבצע תרבית של החיידק ולהתאים טיפול אנטיביוטי לפי רגישות ספציפית שלו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול