SMA

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/01/2009 | 12:14 | מאת: ענת

בבדיקת CT נמצא: " זווית חדה יחסית בין SMA לאאורטה 33 מעלות. יכול להתאים מבחינה מספרית לסינדרום SMA. ישנו לחץ קל על הוריד הרנלי השמאלי וישנו לחץ על החלק השלישי של התריסריון עם הרחבה פרוסימלית". שאלתי היא מהיו סינדרום SMA או SYNDROME NUTKRACKER? כיצד מטפלים בו? ומה ההתמחות של הרופא אליו עליי לפנות? תודה

17/01/2009 | 22:53 | מאת: ד"ר אייל גל

סינדרום SMA הוא מצב בו העורק המזנטרי לוחץ על המעי באזור התריסריון וכתוצאה מכך גורם לחסימה חלקית שלו. בעיה זו מתבטאת בכאבי בטן והקאות לאחר אכילה ולירידה במשקל. המצב נגרם לעתים בגלל ירידה דרסטית במשקל שכתוצאה ממנה נעלמת כרית השומן המצויה בזוית העורק ומונעת את המצב של לחץ על התריסריון. כדאי להתיעץ עם רופא גסטרו ובמידת הצורך גם עם כירורג כלי דם. עליה במשקל פותרת בד"כ את הבעיה. לסינדרום nutcracker אין קשר לבעיה זו ומדובר בבעיית התכווצות של הושט. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול