רמיקייד או היומירה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/01/2009 | 14:56 | מאת: ED

שלום, אני מאובחן בקרוהנ'ס מלפני כ-5 שנים. עברתי ניתוח Right hemicolectomy לפני כ-2.5 שנים ומאז ועד עכשיו הייתי ברמיסיה עם 50מ"ג פורינטול ו-4 גרם פנטזה. כעת רגישות לפורינטול (בילירובין גבוה), והתלקחות חוזרת שמטופלת באמצעות בודזון. יש לי אפשרות לבחור בין רמיקייד לבין היומירה להמשך טיפול. רציתי לדעת מה הן המעלות והחסרונות של כל אחת מהתרופות האלה מעבר לנוחות שאחת מהן מקבלים בעירוי והשניה בהזרקה עצמית בבית. שאלה נוספת, האם כדאי להתחיל ברמיקייד ואח"כ לעבור להיומירה על מנת לנסות ולהאריך את תקופת הרמיסיה ? תודה

17/01/2009 | 22:27 | מאת: ד"ר אייל גל

בעיקרון התרופות יעילות באותה מידה אם כי קיים ניסיון ממושך יותר ברמיקייד. רמיקייד מקבלים בעירוי כל 8 שבועות אחרי 3 הערויים הראשונים בעוד הומירה לוקחים כל שבועיים. מכיוון שהומירה מורכבת מחלבון אנושי ב 100 אחוזים יש לה מעט מאד תופעות לוואי ופחות התפתחות של עמידות מאשר לרמיקייד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול