בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/01/2009 | 07:00 | מאת: איל

אני סובל מבטן נפוחה כבר די הרבה חודשים באופן שממש לוחץ לי ולעיתים מקשה על הנשימה. ללא תלות ביציאות או אוכל. הבטן לרוב ממש נראית כמו בלון למרות שאני לא שמן. לרוב אני מתעורר בבוקר (ולפעמים גם בלילה) עם כאבים באיזור הסרעפת מהלחץ. הרגלי התזונה שלי כוללים הרבה יותר מדי סוכרים ונשנושים כך שאני די בטוח שזה קשור למצבי. אני מנסה לשנות זאת. אני בן 41 בריא באופן כללי ודי ספורטיבי. מה עלי לעשות כדי להפטר מהתעוקה הזאת? איזו בדיקה מומלץ לי לבצע? תודה, איל.

17/01/2009 | 20:53 | מאת: ד"ר אייל גל

בטן נפוחה יכולה להגרם מריבוי גזים או לרגישות יתר של המעי והרפיית שרירי הבטן לאחר אכילה. הבעיהלעתים קשורה לאכילה לא נכונה או לרגישות למזונות מסויימים. כדי לבצע בדיקות לשלילת רגישות למזונות כגון חלב ודגנים (צליאק) ולהתיעץ בדיאטנית לגבי התזונה שלך. ד"ר גל

09/02/2009 | 00:03 | מאת: איל

תודה. עשיתי בדיקות דם שרופא המשפחה המליץ. לא נמצאה בעיה שקשורה לעיכול. נראה ששינוי בהרגלי התזונה מתחייב. שוב תודה, איל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול