סרטן מעי הגס - תורשתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/01/2009 | 22:01 | מאת: צחי

שלום ,אני בן 35 בעל רקע משפחתי של סרטן מעי הגס. 3 אנשי משפחה- בעל ממדרגה ראשונה. בבדיקה שיגרתית של קולוסקופיה התגלה לי שבוע שעבר גידול בגודל של 5 ס"מ. חוות דעת של הרופאים היא שמדובר בגידול סרטני . תוצאות הביופסיה אמרות להגיע השבוע. הרופאים בדעה שצריך לכרות חלק עיקרי במעי הגס ( כטיפול מונע לעתיד ). שאלתי היא : האם ניתן לבצע את הניתוח בשיטה החדשה - פרוסקופיה. האם מומלץ לי לעשות את הניתוחבשיטה הזאת עקב התורשתיות במשפחה או לבצע את הניתוח המסורתי ? האם בניתוח פרוסקופיה אפשר להוציא גידול ממאיר בגודל של 5 ס"מ? סיכונים בשיטת הניתוח החדשה? תודה מראש צחי

17/01/2009 | 20:44 | מאת: ד"ר אייל גל

ניתן לבצע כריתה של גידול בגודל 5 ס"מ בשיטה הלפרוסקופית. אם לא קיים ריבוי של פוליפים במעי אז אין חובה לכרות חלק גדול של המעי אלא ניתן לכרות את אזור הגידול ולהיות במעקב צמוד ע"י קולונוסקופיה מדי 1-2 שנים. ניתן לפנות ליעוץ למרפאת גילוי מוקדם במכון הגסטרו בבילינסון ליעוץ. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול