ניתוח על שם ניסן ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/12/2008 | 23:09 | מאת: 123

שלום רב, אני מטופל מזה כעשור בקונטרולוק ולאחרונה בלנטון בבדיקת גסטרוסקופיה התגלה חשד לבארט נלקחה ביופסיה ולשמחתי נשללו ממצאים מדאיגים. כמו כן אני מועמד לשרוול קיבה BMI41+סכרת ויל"ד ולכריתת כיס המרה בגלל אבנים באותו ניתוח בלאפ'. הומלץ לי ואף אושר לי ע'י הקופה לבצע ניתוח ע'ש ניסן. האם תיקון הבקע הסרעפתי לבד+ירידה צפויה במשקל לא מספקים לטיפול ברפלוקס או שכדאי לעבור ניסן? מה דעתך המקצועית בנ'ל. בתודה רבה ג.

17/12/2008 | 19:56 | מאת: 123

18/12/2008 | 11:34 | מאת: ד"ר אייל גל

בד"כ לא מבצעים תיקון של בקע סרעפתי ללא ביצוע פונדופליקציה ע"ש ניסן. כמו כן אחרי ניתוח שרוול עלולה להיות החמרה ברפלוקס. ד"ר גל

18/12/2008 | 11:41 | מאת: ג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול