צרבת וטיפול בלוסק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/12/2008 | 12:57 | מאת: עופר

שלום לפני כמה שנים טופלתי בלוסק עקב דלקת בושט הרופא אמר שלוסק אצטרך לקחת "כל חיי" הפסקתי לפני כשנה וכמעט כל יום יש לי צרבת לפעמים קלה יותר או קשה יותר שאלתי האם אני צריך להמשיך בלוסק או לקחת תרופה אחרת ניסיתי לקחת "טאמס" אך זה לא ממש עזר.או האם אתה ממליץ להתנזר מסוגים של מאכלים שגורמים לצרבת אודה לך אם תרשום לי איזה מאכלים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
11/12/2008 | 14:46 | מאת: משה

אין לאכול באותה ארוחה ביחד פחמימות וחלבונים. אם אוכלים ארוחה הכוללת פחמימות - יש לאכול אותה עם ירקות וכנ"ל לגבי חלבונים - עם ירקות. הסיבה לכך פשוטה: לשם פרוק פחמימות הגוף משתמש באינזימי בסיס, בעוד שלשם פרוק חלבונים הגוף משתמש בחומצות. אכילתם יחד גורם לסתירת הבסיסים והחומצות ביניהם ואי יכולת מערכת העיכול לפרק אותם. כאשר זה קורה, הקיבה מפרישה עוד חומצות וחוזר חלילה וזאת סביבה אידיאלית לחיידקים, החלשת המערכת החיסונית וכאמור מקור לצרבת, הפרעות עיכול וכל המחלות כולל עודף משקל ואף סרטן. השיטה הנכונה של תזונה שאני מדבר עליה, ניקראת "צרוף מזונות" או "הפרדה נכונה של המזונות". מי שנוהג אחרת לאורך זמן, גורם לבריאותו נזק בלתי הפיך. אם אקבל תגובה עניינית או בקשה, אהיה מוכן לתת לינק לאתר שעוסק בכך ושבעזרתו אינני זקוק היום לשום תרופות.

13/12/2008 | 20:33 | מאת: ד"ר אייל גל

עליך להמשיך בטיפול בלוסק כפי שהנחה אותך הרופא. בנוסף מומלץ להמנע ממזונות חריפים, מטוגנים בשמן או שומניים וכן מקפה, אלכוהול ועישון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול