שלשולים כרונים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/01/2004 | 10:26 | מאת: שש

שלום, לפני כ-4 חודשים, עשיתי דיאטה בת שבועיים, שבוע ראשון אכלתי מוצרי חלב עם ירקות בלבד, שבוע שני-מוצרי בשר עם ירקות. מאז ועד היום אני סובלת משלשולים למרות שאני אוכלת רגיל. אני יורדת במשקל משהו כמו, חצי קילו לשבוע. כמובן שזה מלווה בעוויתות מעיים. בבדיקות צואה לא נמצא חיידק או תולעים. כעת נשלחתי לבדיקות רגישות ללקטוז וצלייאק ודם סמוי בצואה. טרם עשיתי. שאלתי היא- משום מה נראה לי, שההתיחסות לבעייה שלי לא רצינית והשהות בין בדיקה לבדיקה לוקחת זמן ואני בינתיים מאד סובלת. יש לי ידיד שסובל בדיוק מאותה בעייה בערך אותו זמן כמוני, ולו עשו בדיקות הרבה יותר מקיפות ואפילו עושים לו בתה"ש את הבדיקה עם הכדור -מצלמה א. מה אני צריכה לעשות? ב. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה יכול לנבוע ממחלה מסוכנת? נ.ב. - בת 38

05/01/2004 | 12:24 | מאת: ד"ר אייל גל

לשש שלום! ההתייחסות לבירור שלשול כרוני יכולה להשתנות בהתאם לחומרת הבעיה וסימפטומים נלווים או חריגה בבדיקות המעבדה. סימנים כמו ירידה דרסטית במשקל, אנמיה (ירידה ברמת ההמוגלובין) או סמנים של דלקת בבדיקות הדם יכולים לכוון לבעיה חמורה יותר לעומת בדיקות תקינות שמכוונות לבעיה פונקציונלית כגון תסמונת המעי הרגיש. מהירות הבירור תלויה לעתים ,לצערנו, גם בתורים הארוכים שבמערכת הרפואה הציבורית. בדיקת הקפסולה אינה נעשית במסגרת הרפואה הציבורית וכרוכה בתשלום, התור לבדיקה קצר מאד וכל אדם יכול לגשת ולבצע הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול