בקע סרעפתי קשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/12/2003 | 18:20 | מאת: טוני

אני בן 32 מרותק לכיסא גלגלים (cp). בשנים האחרונות אובחן אצלי בקע שבזמן האחרון אני סובל נורא מהקאות וכאבים קשים. הייתי כבר בביקורים אצל רופאים ואני לוקח כדורים אך אין פתרון או הקלה לסבלי . מה עלי לעשות ומה אני יכול לאכול מבלי להקיא זאת לאחר מכן. צר לי על התאור הלא סימפטי אבל זהו מצב דיי מייאש . אנא עזרתכם, עצתכם. תודה.

17/12/2003 | 21:00 | מאת: ד"ר אייל גל

לטוני! חשוב להבדק ע"י גסטרואנטרולוג יש להעריך את גודל הבקע ובעיות נוספות בקיבה ע"י גסטרוסקופיה ולעתים גם צילום ושט-קיבה. יש לעתים שבקע גדול אינו מגיב לטיפול תרופתי ואז יש צורך בניתוח. מומלץ לאכול ארוחות קטנות ולא שומניות, להמנע משתיית קפה ואלכוהול ולהמנע מעישון.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול