לד'ר גל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/12/2003 | 16:26 | מאת: SIMON

אני חייל משוחרר כבר חצי שנה עם חשד כבד לקרוהן. עברתי אינסוף בדיקות ,בינהם קולונוסקופיה ,בדיקות דם ,פסאז' ועוד... אף רופא לא הצליח להגיד לי בדיוק מזה, אני שתיתי רפאסאל במשך 3 חודשים ונמנעתי ממוצרי חלב וירקות חיים וזה עזר קצת אבל שוב חזרו הכאבים. עשיתי לפני שבועיים בדיקות ASCA וTTG עדיין לא החזירו לי תשובה . רציתי לשאול אותך 2 שאלות,אחת זה האם כמו שהרופא אמר לי שעל פי בדיקת ASCA הוא יוכל לדעת בוודאות שזה קרוהן משום שעשיתי כבר בדיקות "פולשניות"?

17/12/2003 | 20:39 | מאת: ד"ר אייל גל

ASCA או Anti-Saccharomyces cerevisiae mannan antibodies הם נוגדנים המצויים בשכיחות גבוהה יותר בחולי קרוה'ן לעומת אנשים ללא קרוה'ן או חולי קוליטיס כיבית. אולם נוגדנים אלו מופיעים רק ב כ 50% מחולי קרוה'ן ולכן אם לא נמצאים הנוגדנים אין בכך לשלול את המחלה. אם הבדיקה חיובית ובעיקר בנוכחות בדיקה שלילית לנוגדנים אחרים בשם pANCA הדבר מרמז מאד (בדיוק של מעל 95%) על קיום מחלת קרוה'ן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול