חומרים מרככי צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/01/2008 | 15:37 | מאת: מורן

שלום דוקטור, האם תוכל לומר לי אילו חומרים מרככי צואה , שאינם מגדילים את נפח הצואה, מותרים לצריכה ארוכת טווח? אני סובלת מפיסורות ולכן לא יכולה להשתמש בחומרים שמגדילים את נפח הצואה (כמו פסיליום וכו'),מפני שהם מחמירים את מצבי. אשמח לשמוע אילו חומרים מרככי צואה קיימים, שאינם גורמים להתמכרות או נזק למעי, ומותרים לשימוש ארוך טווח (חודשים רבים ואף שנים). אני מקפידה על דיאטה מתאימה שכוללת הרבה ירקות, מים, פחמימות מלאות בלבד וכו', אבל הצואה עדין אינה רכה מספיק בכדי להמנע מהפיסורה. תודה, מורן.

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2008 | 18:00 | מאת: לא רופאה

היי אני חושבת בתור מי שהמליצו לה לקחת כמרכך צואה פגלקס , זה עשוי מחומרים צמחיים , כך אמר לי הגסטרו אנטרולוג שלי. זה טוב להתראות ויום טוב.

14/01/2008 | 22:30 | מאת: מורן

מנפח את הצואה על ידי ספיחת מים, לא?

15/01/2008 | 12:30 | מאת: מורן

19/01/2008 | 18:07 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברור לי מדוע לא ניתן להגדיל את נפח הצואה?, בדרך כלל ניתן להשתמש בפסיליום ללא בעיה אך אם זה לא מתאים ניתן להשתמש בשמן פרפין, לקטולוז או פגלקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול