צילום וושט-קיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/08/2007 | 17:08 | מאת: שרה

שלום רב, קיבלתי היום את תשובת צילום וושט-קיבה: UGI - S/P ACHALASIA-MYOTOMY THE CONTRAST MATERIAL PASSED THROUGH THE ESOPHGUS INTO THE STOMACH. THE DISTAL ESOPHAGUS SHOWS A DEGREE OF STRICTURE. THE ESOPHAGUS IS MILDLY DILATED AND SHOWS POOR PERISTATISM. NO EVIDENCE OF GASTROESOPHGIC REFLUX. NO GROSS ABNORMALITIES NOTED INTHE STOMACH OR DUOSENUM. אבקש לברר מה פירוש התוצאה. הועלה רעיון של הרחבת וושט ע"י בלון לפני ביצוע הבדיקה הנ"ל. האם כעת לאחר התשובה, מתאים לבצע הרחבה מסוג זה, הסיכונים של הרחבה כזו והאם לבצע אותה באשפוז ? אודה על תשובתך. שרה

24/08/2007 | 23:23 | מאת: ד"ר אייל גל

אני מבין שהצילום בוצע לאחר ניתוח לאכלזיה. התשובה תלויה במשך הזמן שעבר מהניתוח ובסימפטומים. הצילום מראה על הצרות מסויימת של הוושט התחתון אולם המעבר הוא תקין יחסית. צריך לזכור שהתכווצות הוושט אינה חוזרת לנורמה גם אחרי הרחבה או ניתוח ולכן עדיין יהיו בעיות בליעה אם כי אמור להיות שיפור ניכר. במידה והצילום נעשה מעבר ל 6 חודשים מהניתוח ויש הפרעות קשות בבליעה יש לשקול הרחבה או ניתוח חוזר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול