מצות ללא גלוטן
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
אני בן 23 ,מאובחן כחולה צליאק כבר שלוש שנים.עד היום לא ברור לי האם כמות קטנה של גלוטן (כמו פרוסת לחם פעם בשבוע) אכן מזיקה או שזה לא נורא לאכול.הבנתי שיש מחלוקת בין הרופאים עצמם על זה. מה לגבי מצות משיבולת שועל שמיבאים מסקוטלנד או אנגליה וכתוב עליהם במפורש ללא גלוטן , אבל שמעתי דעות גם נגד זה.וכנ"ל לגבי הקמח המיובא גם כן משיבולת שועל שכתוב עליו שלפי התקן הוא נקרא ללא גלוטן. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
די ברור שעל חולי צליאק להמנע ממזון המכיל גלוטן לחלוטין וגם פרוסת לחם עלולה להזיק. יש כמובן הבדלים בעוצמת הרגישות בין חולים שונים. לגבי שיבולת שועל רב הרופאים מסכימים שניתן לאכול מוצרי שיבולת שועל אולם המוצר צריך להיות נקי מגלוטן לפי תו תקן (צריך להיות מורכב רק משיבולת שועל). אם רשום על התוית ללא גלוטן אז זה בטוח לאכילה. ד"ר גל
http://www.glutenfreeoatmatzos.com/distributors.html