הליקובקטר פילורי והריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/12/2003 | 13:57 | מאת: מירב

שלום רב, בעקבות "גרפסים" רבים שהיו לי עשיתי בדיקת נשיפה והתגלה שיש לי את החיידק הליקובקטר פילורי ברמה של 28. איני יכולה לטפל בבעיה מכיוון שאסור לקחת את התרופות בהריון. שאלותיי הן: 1. מה עליי לעשות בזמן ההריון (אני רק בחודש הראשון) בכדי למנוע החרפה של המצב? 2. האם יכולה להיווצר בעיה עבור העובר? בתודה מראש וכל טוב

17/12/2003 | 16:01 | מאת: ד"ר אייל גל

הנושא של גיהוקים קשור לרוב בבעיה של תפקוד השסתום בין הושט לקיבה והחזר חומצי מן הקיבה לושט. חיידק ההליקובקטר הוא חיידק שכיח באוכלוסיה וייתכן כי אין קשר בין הסימפטומים שלך לחיידק כך שמומלץ לטפל בו רק אחרי הלידה. אין סכנה במציאות החיידק בקיבה לעובר. בהריון יש שכיחות גבוהה של החזר חומצי לושט - מומלץ להמנע מארוחות גדולות בעיקר לפני שכיבה, שתיית קפה מרובה וכמובן עישון ושתיית אלכוהול. במידה ואין שיפור ניתן להשתמש בסותרי חומצה כגון מאלוקס, Rennie או Tums

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול